Ontmossen van rieten daken

De levensduur van uw rieten dak is voor een groot deel afhankelijk van het onderhoud. Op veel daken ontstaat er na verloop van tijd een algen- of moslaag op het dak, wij raden u dan ook aan om bij de eerste verschijnselen van mos of algen uw dak te laten ontmossen.

Waarom ontmossen van rieten daken?

Het belangrijkste voor uw rieten dak is dat het rieten dak droogt blijft. Wanneer er een algen- of moslaag ontstaat heeft dit negatieve invloed op de droogtijd van het riet. Vandaar dat wij het ontmossen van rieten daken als belangrijk onderhoud van uw rieten dak zien.

Het inspuiten van rieten daken tegen algen of mos

Het bestrijdingsmiddel dat wij gebruiken bij het behandelen van algen of mos op een rieten dak is kwats (voluit: kwaternaire ammoniumverbindingen). Kwaternaire ammoniumverbindingen is geheel anders en minder agressief dan de werking van diuron-achtige stoffen, hierdoor moet er op het dak anders mee worden omgegaan. Er moet gezorgd worden dat er voldoende van de werkzame stof door het organisme (alg of mos) wordt opgenomen, omdat kwats de celwanden van algen, mossen en schimmels kapot maken waardoor deze afsterven. Onze medewerkers zijn uiterst ervaren in het bestrijden van mos of algen op rieten daken, met een prachtig dak als gevolg dat er nog jaren als nieuw uit ziet.

Ontmossen van rieten daken bevordert de levensduur

Een geringe investering in preventief onderhoud door het laten ontmossen van uw rieten dak betaalt zich terug in de vorm van een levensduurverlenging van het rieten dak (het dak gaat 10 tot 15 jaar langer mee). Het ontmossen van uw dak wordt op het groot onderhoud en op de levensduur van het dak zonder meer terug verdiend. Daarnaast gaat het rieten dak er ook nog beter uitzien! Aarzel dus niet bij de eerste verschijnselen van mos of algen.

Eerste verschijnselen van mos of algen

De eerste verschijnselen van alg, mos of korstmossen op uw rieten dak zijn vaak een aanwijzing dat het dak te lang, te vochtig blijft. Ook paddenstoelen op uw rieten dak zijn hier mogelijk een teken van. Is een dak al behoorlijk zwaar bemost dan moet u het rieten dak laten ontmossen. Dan kan bijvoorbeeld met een drijfbord (nakloppen).

Wanneer het riet van uw dak al aardig geleden heeft, dan kan er het beste een laagje riet van het dak worden gehaald. Onze rietdekkers moeten hierbij uiterst voorzichtig te werk gaan, waarbij er zo min mogelijk riet van het dak wordt gehaald. Wanneer we uw rieten dak ontmossen of er een laagje vanaf halen kan het dak weer drogen, waardoor de versnelde achteruitgang is stopgezet.

Onze ervaring in ontmossen van rieten daken

Het herstellen of ontmossen van een rieten dak is een zeer specialistische klus. Onze rietdekkers hebben in hun jarenlange ervaring echter de meest uiteenlopende situaties gezien en hersteld, waardoor zij uw rieten kap zonder enige twijfel weer de luxe uitstraling en allure van een nieuw dak kunnen geven.

Adviesgesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden van rieten dakwerken op uw woning? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met één van onze gespecialiseerde medewerkers.

  NieuwbouwRenovatieHerstellen en/of ontmossen

   

  Contactgegevens België
  Rietdekkersbedrijf
  Ooms-Cranenbroek B.V.
  Kolleberglaan 41 bus 5
  3930 Hamont Achel

  Contactgegevens Nederland
  Rietdekkersbedrijf Ooms
  Dwangmolen 2
  5571RG, Bergeijk

  Rietdekkersbedrijf Ooms