Werkwijze

Rietdekken – Hoe we te werk gaan bij het plaatsen van een rieten dak

De werkwijze van Rietdekkersbedrijf Ooms begint uiteraard met een intensief proces van informatie, advies en overleg met u als opdrachtgever. Wij mogen immers uw droom voor u realiseren, dus uiteindelijk zijn uw wensen de leidraad voor onze werkwijze.

In geval van renovatie begint ons werk ter plaatse uiteraard met het afbreken van het bestaande dak. Onze rietdekkers gaan daarbij uitermate netjes en gestructureerd te werk en zorgen tevens voor het opruimen en afvoeren van uw oude dakmateriaal. De werf wordt aansluitend geheel bezemschoon opgeleverd.

Vervolgens start het proces van opbouw van de nieuwe rieten kap, al dan niet gecombineerd met eventueel benodigde timmerwerken. Voor dat nieuwe rieten dak staat één kernwoord bij ons centraal: Kwaliteit!

Rieten dak van kwaliteitssoort 1

Dat betekent in de eerste plaats dat we voor uw nieuwe rieten dak altijd werken met kwaliteitssoort 1 (simpel gezegd; het beste riet dat verkrijgbaar is). Hoewel dit niet altijd eenvoudig verkrijgbaar is, houden we vast aan onze kwaliteitsstandaard en zorgen we er met ons netwerk van leveranciers voor dat wij voor uw woning te allen tijde met deze hoogste kwaliteitssoort kunnen werken.

Minstens zo bepalend en uniek voor onze kwaliteit is echter de dikte van onze rietlaag. Standaard werken wij namelijk met een laagdikte van 35cm tijdens het rietdekken. Naast een fraaie uitstraling, heeft deze dikte twee uitermate belangrijke voordelen:

 • Een beduidend betere isolatiewaarde
 • Een beduidend langere levensduur van het riet

 

dikte rieten dakStandaard 35cm dik

Rieten dak hoogwaardige kwaliteitHoogwaardige kwaliteit riet

Rieten dakBezemschone oplevering van de werf

Adviesgesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden van rieten dakwerken op uw woning? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met één van onze gespecialiseerde medewerkers.

  NieuwbouwRenovatieHerstellen en/of ontmossen

   

  Contactgegevens België
  Rietdekkersbedrijf
  Ooms-Cranenbroek B.V.
  Kolleberglaan 41 bus 5
  3930 Hamont Achel

  Contactgegevens Nederland
  Rietdekkersbedrijf Ooms
  Dwangmolen 2
  5571RG, Bergeijk

  Rietdekkersbedrijf Ooms